Ge­vul­de si­naas­ap­pel­kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 638 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper en zout. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels. Meng de helft van het rasp met de helft van de tijm. Verdeel het mengsel tussen het vel en het vlees van de kip.
  2. Verhit 2 el olie en fruit de sjalot, bleekselderij en knoflook 5 min. Voeg de rest van de tijm, de zwammen, peper en zout toe en bak 5 min.
  3. Maal het brood, de filet, zwammen, rest van het rasp en peper en zout in de keukenmachine. Vul de holte van de kip ermee. Bestrijk de kip met de rest van de olie. Leg met de borst naar beneden in de braadslee. Snijd de derde sinaasappel in parten en leg ernaast. Bak ca. 70 min. in de oven. Keer na 1 uur. Bedruip elke 20 min. met braadvet. Laat uit de oven 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 638 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.