He­te­blik­sem­taartjes

Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet.

(764)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Oud-Hollandse stamppot met appel. Pas op: blijft lang heet. 4 personen
3 764

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met het bouillontablet in ruim water in 20 min. gaar. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en halveer de kwarten. Kook de laatst 5 min. met de aardappelen mee. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het aardappel-appelmengsel af, voeg de azijn en de helft van de boter toe. Stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de hete bliksem over de schaaltjes en bestrooi met paneermeel.
  3. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het paneermeel. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de taartjes goudbruin zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hetebliksemtaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te­blik­sem­taartjes

1
1
  • 600 g aardappelen
  • 1 groentebouillontablet
  • 3 appels

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze met het bouillontablet in ruim water in 20 min. gaar. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en halveer de kwarten. Kook de laatst 5 min. met de aardappelen mee.

2
2
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 25 g boter

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het aardappel-appelmengsel af, voeg de azijn en de helft van de boter toe. Stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 tl paneermeel
  • 25 g boter

vet de schaaltjes in. Verdeel de hete bliksem over de schaaltjes en bestrooi met paneermeel. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het paneermeel. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de taartjes goudbruin zijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.