Cris­py aard­ap­pe­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat ze iets afkoelen.
  2. Doe het griesmeel en peper en zout naar smaak in een diep bord. Meng 4 el olie door de aardappelen. Wentel ze één voor één door het griesmeel. Leg ze in de ingevette ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie. Bak in de oven in ca. 40 min. knapperig en goudbruin. Schep af en toe om en besprenkel met de olijfolie met truffel.

Tip:

Truffel en aardappel is een heerlijke combi. Maak van een eenvoudige aardappelpuree een luxe variant door er 1 tl olijfolie met truffel aan toe te voegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.