Ita­li­aan­se pu­ree

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze samen met de knoflook 20 min. in water met zout. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop 10 min. staan.
  2. Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen en knoflook erdoor. Verwarm de olie 1 min. en schenk 80 ml ervan bij de aardappel. Voeg de kaas toe en schep om tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de rest van de olie in een kom en roer de olijven en kappertjes erdoor. Schenk over de puree.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.