Aard­ap­pel­gra­tin met zoe­te ui

Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een bijgerecht waar iedereen altijd heel blij van wordt. Het blijft tussen ons dat het stiekem heel makkelijk is. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltjes (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  2. Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Tip:

De rest van de kaas is lekker op een kaasplank. Combineer met Hollandse geitenkaas en blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelgratin met zoete ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­gra­tin met zoe­te ui

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 zoete uien
  • 25 g boter

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin.

3
3
  • 600 g vastkokende aardappelen

Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.

4
4

Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover.

5
5
  • 75 g emmentaler 45+
  • 250 ml slagroom

Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas.

6
6

Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.