Aard­ap­pel met knof­look­crè­me

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met het zout en schep om. Leg de knoflook ertussen. Rooster de aardappelen in ca. 40 min. iets boven het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
  2. Neem 3 tenen knoflook van de bakplaat en duw de zacht geworden teentjes uit het vel in een kom. Voeg de crème fraîche, bieslook en het basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de geroosterde aardappelen met de knoflook-kruidencrème.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.