Aard­ap­pel­mous­se­li­ne

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • nootmuskaatrasp

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 10 min. staan met de deksel op de pan.
  2. Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen erdoor. Meng de boter en olie erdoor. Verwarm de melk met de slagroom 2 min. in een steelpan. Schep zo luchtig mogelijk door de puree. Het is de bedoeling dat de mousseline (fluweelzachte aardappelpuree) glad en een beetje vloeibaar wordt. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.