Ve­ge­ta­ri­sche rol

Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika. 6 personen
3 168

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de rest van de olie, voeg de knoflook en de spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de geitenkaas in stukjes. Leg de paprika, spinazie, stukjes kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie. Snijd de rol in plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de rol 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Volg voor serveren stap 4.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische rol

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche rol

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil en rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel.

3
3
  • 3 el olijfolie

Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 1 teen knoflook

Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan. Snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Verhit in een wok de olie, voeg de knoflook en de spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 250 g zachte geitenkaas

Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de geitenkaas in stukjes.

7
7
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 15 g basilicum
  • 250 g zachte geitenkaas

Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie.

8
8

Snijd de rol in plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de rol 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Volg voor serveren stap 4.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.