Su­per­t­ri­f­le met bes­sen

Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(484)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Je zult vele oh's en ah's horen als je deze spectaculaire trifle serveert. 6 personen
3 484

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine in koud water. Breng 100 ml fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg deze met de suiker toe aan de fruitdrank. Roer totdat de gelatine en suiker zijn opgelost. Voeg de rest van de fruitdrank, de helft van de bosbessen en de helft van de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor. Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat buiten de oven helemaal afkoelen.
  3. Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering. Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel. Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de rest van de bessen.

bereidingstip:

In plaats van zelf schuimpjes te bakken kunt je ook kant-en-klare roze en witte schuimkransjes gebruiken.

video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Supertrifle met bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­t­ri­f­le met bes­sen

1
1
  • 4 blaadjes gelatine

Week de gelatine in koud water.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

2
2
  • 100 ml fruitdrank bosvruchten
  • 3 el witte basterdsuiker

Breng de fruitdrank tegen de kook aan. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg met de suiker toe. Roer tot de gelatine en suiker zijn opgelost.

3
3
  • 400 ml fruitdrank bosvruchten
  • 125 g bosbessen
  • 62½ g rode bessen

Voeg de rest van de fruitdrank, de bosbessen en de rode bessen toe. Schenk in de schaal. Laat in 4 uur in de koelkast opstijven.

4
4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
5
  • 2 eieren
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 1 tl maizena

Splits de eieren. Klop in een kom de eiwitten met de suiker en het zout tot het glanst en pieken vormt. Klop de azijn en maizena erdoor.

6
6

Schep 10-12 gelijke schuimpjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Zet in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 °C. Bak in ca. 30 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 30 min. in de oven staan met de ovendeur dicht.

8
8
  • 250 ml slagroom

Laat buiten de oven helemaal afkoelen. Klop de slagroom stijf. Bedek het opgesteven gelatinemengsel met de schuimpjes, houd er 3 achter voor garnering.

9
9
  • 400 g custard

Bereid de custard volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Schenk voorzichtig de custard over het gelatinemengsel.

10
10
  • 125 g bosbessen
  • 62½ g rode bessen

Verdeel de slagroom erover. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en de bessen.

bereidingstip:

In plaats van zelf schuimpjes te bakken kunt je ook kant-en-klare roze en witte schuimkransjes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.