Wel­ling­ton met to­maat en olij­ven

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 930 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 105

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groentestukjes, tijm en Italiaanse kruiden 8 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 1 min. Laat afkoelen in een kom. Voeg het gehakt, basilicum, de helft van het ei, de olijven, tomaten, bijna alle Parmezaanse kaas en peper en zout toe. Kneed door elkaar.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakken deeg naast elkaar, en druk de randen goed aan. Leg het gehaktmengsel in de vorm van een lange worst erop. Bestrijk de randen van het deeg waar geen gehakt op ligt met wat ei. Rol het gehakt volledig in het deeg. Knijp de uiteinden dicht. Leg de Wellington op een met bloem bestoven bakplaat. Verdeel de rest van het ei en de rest van de kaas erover. Bak in de oven in 1 uur goudbruin. Lekker met tomatenrisotto en groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 65 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.