Kal­koen­ra­gout

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kalkoen in de bouillon op laag vuur in 15 min. gaar worden. Neem uit de pan en snijd in reepjes. Bewaar de bouillon. Verhit 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur gaar worden (roux). Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. zachtjes koken, roer af en toe.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan. Fruit de ui 2 min. en neem uit de pan. Verhit 25 g boter in dezelfde pan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg na 5 min. de ui en peper en zout naar smaak toe. Kook ondertussen de bonen in 8 min. beetgaar. Voeg halverwege de tuin­erwten toe. Giet af en schep om met de rest van de boter en peper en zout naar smaak.
  3. Voeg de kalkoen en crème fraîche toe aan de saus en verwarm 3 min. Verdeel met de groenten over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.