Kip en cran­ber­ry­com­po­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp met de knoflook, kaneel, 2 el olie en peper en zout. Bestrijk de kip ermee. Leg de kip in de ovenschaal en rooster in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. knapperig. Schep de noten met de rest van de olie door de rijst.
  3. Verdeel de kip en cranberrycompote over 4 borden. Serveer met de notenrijst. Lekker met haricots verts met tuinerwten (recept op ah.nl/recepten).

Tip:

Cranberrycompote is ook lekker door yoghurt.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.