Pa­té brûlée

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 2 min. wachten
(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 161

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster, crème brûléeschaaltjes (Ø ca. 10 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom lobbig. Meng de port door de paté met een vork en schep de room er luchtig door. Verdeel over de schaaltjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Zet vlak voor serveren de ovengrill aan. Rooster het brood in de broodrooster. Bestrooi de paté met de rietsuiker. Zet de schaaltjes 2 min. onder de grill. Serveer de paté brûlée met het geroosterde brood.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de rietsuiker en zet onder de grill.

Tip:

Heeft u een crème brûléebrander? Gebruik die dan in plaats van de ovengrill.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.