Tom­pou­ce van ka­bel­jauw

Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis.

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis. 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snipper de sjalot. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.
  3. Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek. Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 307 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tompouce van kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom­pou­ce van ka­bel­jauw

1
1
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.

3
3
  • 300 g kabeljauwhaasjes
  • 2 el olijfolie

Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege.

4
4

Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek.

5
5
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijfolie extra vierge

Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.