Si­naas­ap­pel-cho­co­saus met ijs

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 2 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller, 2 ijscoupes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil een halve sinaasappel met een dunschiller. Snijd de schil in reepjes. Breng 50 ml water met de suiker aan de kook en kook de reepjes 5 min. mee. Verwijder de reepjes uit de pan en laat afkoelen.
  2. Pers een 1/2 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan het suikerwater en laat tot de helft inkoken. Neem van het vuur. Laat de chocolade in het suikerwater smelten. Schep in elke coupe 2 bollen ijs en schenk de saus erover. Bestrooi met de sinaasappelreepjes.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.