Aard­ap­pel­tjes pro­ven­ça­le

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde krieltjes 10 min. in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden.
  2. Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltje in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in ca. 15 min. knapperig en gaar.

Tip:

Serveer de krieltjes als borrelhapje op een tapasprikker met een blaadje basilicum en een taggia olijf (potje 180 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.