Gei­ten­kaas­souf­flé met ro­de ui

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede, ramequins (Ø 8 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Verhit de boter in een steelpan en voeg de ui toe. Laat 5 min. smoren tot de ui gaar is. Doe de bloem erbij en roer 2 min. tot het geheel lichtbruin is. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en kook tot de saus gebonden is. Laat afkoelen.
  2. Roer de eidooiers, kaas en peper en zout erdoor. Klop het eiwit stijf tot het glanst en stevige pieken vormt. Spatel luchtig door de saus. Verdeel over de ramequins en zet deze in de braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot de vormpjes voor 3/4 in het water staan. Bak in 15-20 min. goudbruin. Serveer direct.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.