Hol­land­se ha­ring­spies met mie­riks­wor­tel­room

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 16 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biet pellen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden en besprenkelen met 1 1/2 eetlepel azijn. Bestrooien met peper. Komkommer wassen en in 4 plakjes ter dikte van haring snijden. Plakjes in vieren snijden. Staartjes van haringen snijden en haringfilets in stukjes snijden. Plakjes biet, komkommer en haring afwisselend aan spiesjes rijgen.In kommetje zure room met mierikswortel en rest van azijn tot sausje roeren. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesjes rondom op groot bord leggen en mierikswortelroom in kommetje in midden zetten. Serveren met reepjes Fries roggebrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.