Aman­del­ster met fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 459 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 15 min. wachten
(213)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 personen
3 213

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukenmachine, spuitzak met gladde spuitmond (1-2 cm Ø), spuitzak met gekartelde spuitmond (1-2 cm Ø), keukenthermometer, mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de custard met 50 g suiker. Voeg 6 el melk toe en roer glad. Verhit de rest van de melk in een steelpan. Klop met een garde het custard-suikermengsel door de warme melk. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. doorkoken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet 3 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 2 sterren van 30 cm uit het bakpapier en leg ze op een bakplaat. Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn. Meng met de bloem. Zeef het poedersuiker erboven. Meng de ingrediënten goed.
  3. Klop de eiwitten met 80 g suiker stijf tot het glanst en pieken vormt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Klop het merg door het eiwit. Spatel het amandelmengsel voorzichtig en zo luchtig mogelijk door het eiwit. Schep het mengsel in de spuitzak met gladde spuitmond en spuit het mengsel op de 2 sterren bakpapier zodat deze helemaal bedekt zijn. Bestrooi met 2 el amandelschaafsel. Bak de sterren op 160 °C in ca. 15 min. goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Schep de custard in de spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit op 1 amandelster tot deze helemaal bedekt is. Verdeel de frambozen erover en dek af met de 2de ster. Bestrooi met de poedersuiker.

Tip:

Naam deelnemer: Marielle van Oosten.

video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 459 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 35 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.