Ka­bel­jauw­haas­je met wil­de spi­na­zie

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm), ovenschaal (20 x 30 cm), staafmixer, portioneerring (7 cm Ø)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.
  2. Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.
  3. Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.
  5. Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.
  6. Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.

Tip:

Naam deelnemer: Hans Been.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 35 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.