Man­go­ge­l­ei met kaas

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender, bakpapier, crème brûléebrander, keukenmachine, ronde steekvorm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Houd 4 mooie plakjes mango apart. Pureer de rest van de mango in de blender met een snufje zout en een paar druppels citroensap.
  2. Meng 3 dadels met de mangopuree.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Doe 50 ml water in een kleine steelpan en voeg de poedersuiker toe. Verwarm kort. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het suikermengsel. Meng door het mango-dadelmengsel. Bedek de bodem van een vierkante schaal met bakpapier. Schenk er het mangomengsel in tot er een laag van 1/2 cm ontstaat. Laat afkoelen en laat 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Meng in een bakje de sherry met de gembersiroop.
  5. Snijd van de brie, Port Salut en blauwaderkaas 4 gelijkvormige stukjes af, zodat er 4 cirkels gevormd kunnen worden ter grootte van de ronde steekvorm. Haal de kaas door het sherry-gembermengsel en laat uitlekken op een bord. Druk de kaas in cirkelvorm op een ovenplaat of vuurvaste schaal. U kunt de kaas nu met de crème brûléebrander licht karamelliseren.
  6. Houd wat takjes basilicum achter en meng de rest van het basilicum in de keukenmachine met de resterende dadels, crème fraîche en Grana Padano naar smaak tot een crème.
  7. Haal de gelei uit de koelkast en snijd in 4 rechthoeken. Steek uit iedere rechthoek met de steekvorm 2 rondjes. Bestrooi met wat poedersuiker en karamelliseer met de crème brûléebrander. Steek met dezelfde steekvorm 4 rondjes uit het brood.
  8. Leg de mangogelei op een rechthoekig bord of schaal. Plaats in 1 van de 2 rondjes een rondje kaas, en schep in het andere rondje wat van het overgebleven gember-sherrymengsel. Garneer met de basilicumcrème en plakjes mango. Serveer met het geroosterde brood.

Tip:

Lekker met een glaasje zoete sherry.

Tip:

Naam deelnemer: Rik de Lavaletta.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.