Ge­po­cheer­de zalm op spi­na­zie

Goed trio die spinazie, tomaten-selderijsaus en zalm.

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goed trio die spinazie, tomaten-selderijsaus en zalm. 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 70 °C.
  2. Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 2 g
Tags

Gepocheerde zalm op spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de zalm op spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 70 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g selderij

Snijd de knoflook en selderij fijn.

3
3
  • 4 zalmfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 el viskruiden

Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min.

5
5
  • 1 el bloemenhoning
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl tuinkruidenbouillonpoeder

Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook.

6
6
  • 50 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • 300 g verse spinazie

Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe.

7
7

Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.

8
8

Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.