Bos­pad­den­stoe­len­soep

Met drijvende sterkoekjes een hit voor kids en de feestdagen. Soep-de-luxe!

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Met drijvende sterkoekjes een hit voor kids en de feestdagen. Soep-de-luxe! 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de paddenstoelen 15 min. in water. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Verhit ondertussen de helft van de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en bleekselderij 7 min. op middelhoog vuur. Voeg ¾ van de bloem toe en roer door. Bak op laag vuur tot de bloem glanst. Dit duurt ca. 5 min.
  3. Neem de paddenstoelen uit het vocht en houd apart. Zeef het vocht door een schone, uitgespoelde theedoek in een maatbeker. Vul aan met water tot 1 liter (per 4 personen). Voeg het vocht al roerend toe bij de groenten en breng aan de kook. Blijf roeren. Voeg de bouillontabletten toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Pureer de soep met een staafmixer en schenk door een zeef.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Steek met de uitsteekvorm vormpjes uit het bladerdeeg. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 15 min. goudbruin. Laat afkoelen. Dep de bospaddenstoelen droog met keukenpapier. Verhit de rest van de boter en bak de paddenstoelen op laag vuur 5 min. en voeg toe aan de soep. Haal de soep van het vuur. Houd wat slagroom achter en meng de rest van de slagroom met de overgebleven bloem. Schenk bij de soep en roer door. Zet de pan terug op laag vuur en laat de soep al roerend iets binden. Voeg eventueel nog wat water toe.
  5. Verdeel de soep over de soepkommen. Maak met de rest van de slagroom kringen in de soep en trek met een mes strepen van binnen naar buiten. Leg een bladerdeegster in het midden.
video

Bin­den van soe­pen en sau­zen

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.185 mg
  • vezels 3 g
Tags

Bospaddenstoelensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­pad­den­stoe­len­soep

1
1
  • 60 g funghi porcini
  • 1 liter kraanwater
  • 1 plakje roomboter bladerdeeg

Week de paddenstoelen 15 min. in water. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bleekselderij

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in kleine blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 50 g boter

Verhit ondertussen de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en bleekselderij 7 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 3 el bloem

Voeg de bloem toe en roer door. Bak op laag vuur tot de bloem glanst. Dit duurt ca. 5 min.

5
5

Neem de paddenstoelen uit het vocht en houd apart. Zeef het vocht door een schone, uitgespoelde theedoek in een maatbeker.

6
6

Vul aan met water tot 1 liter (per 4 personen). Voeg het vocht al roerend toe bij de groenten en breng aan de kook. Blijf roeren.

7
7
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten

Voeg de bouillontabletten toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Pureer de soep met een staafmixer en schenk door een zeef.

8
8

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

9
9
  • 1 ei

Steek met de uitsteekvorm vormpjes uit het bladerdeeg. Klop het ei los.

10
10

Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 15 min. goudbruin. Laat afkoelen.

11
11
  • 50 g boter

Dep de bospaddenstoelen droog met keukenpapier. Verhit de boter en bak de paddenstoelen op laag vuur 5 min. en voeg toe aan de soep.

12
12
  • 125 ml slagroom
  • 1 el bloem

Haal de soep van het vuur. Houd wat slagroom voor garneren achter en meng de rest van de slagroom met de bloem.

13
13

Schenk bij de soep en roer door. Zet de pan terug op laag vuur en laat de soep al roerend iets binden. Voeg eventueel nog wat water toe.

14
14

Verdeel de soep over de soepkommen. Maak met de rest van de slagroom kringen in de soep en trek met een mes strepen van binnen naar buiten.

15
15

Leg een bladerdeegster in het midden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.