Krui­di­ge groe­ne olij­ven op An­dal­us­i­sche wij­ze

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.

Tip:

U kunt de verse kruiden majoraan en tijm eventueel vervangen door 1 theelepel gedroogde tijm en 1 theelepel gedroogde oregano. Deze hoeft u niet te hakken. Laat de olijven langer marineren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 35 kcal
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.