Ita­li­aan­se maal­tijd­soep met spi­na­zie­cros­ti­ni

Supersnelle soep die je ook vegetariërs kunt voorzetten. Dubbel zo handig dus!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnelle soep die je ook vegetariërs kunt voorzetten. Dubbel zo handig dus! 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan soep aan de kook brengen. Tortellini en groentemix toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes laten koken. Intussen spinazie en pesto in koekenpan ca. 2 minuten roerbakken. Ciabatta in 8 plakjes snijden. Spinaziemengsel over ciabattasneetjes verdelen en bestrooien met kaas. Sneetjes 2 à 3 minuten onder hete grill laten kleuren. Crostini's bij soep serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse maaltijdsoep met spinaziecrostini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se maal­tijd­soep met spi­na­zie­cros­ti­ni

1
1

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2
2
  • 800 ml Italiaanse tomatensoep
  • 250 g tortellini verdi
  • 205 g Italiaanse groentemix
  • 300 g panklare spinazie
  • 100 g groene pesto

Breng in een pan de soep aan de kook. Voeg de tortellini en groentemix toe en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Roerbak intussen de spinazie en pesto in een koekenpan voor ca. 2 min.

3
3
  • 1 ciabatta
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de ciabatta in 8 plakjes. Verdeel het spinaziemengsel over de ciabttasneetjes en bestrooi met kaas. Kleur de sneetjes 2 a 3 min. onder de hete grill. Serveer de crostini's bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.