In­do­ne­sisch draad­jes­vlees

Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische keuken.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische keuken. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.
  2. Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indonesisch draadjesvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­sisch draad­jes­vlees

1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
  • 1 rode peper
  • 2 uien

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten.

3
  • 5 cm gember
  • 1 limoen

Schil de gember en pers de limoen uit.

4
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el koriander
  • 1 el gemalen laos
  • 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe).

5
  • 500 g rib-runderlappen

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.

6
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min.

7
  • 200 g pure creamed coconut
  • 400 ml kraanwater

Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.

8

Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan.

Tip: Het vlees is klaar als het vocht bijna is verdampt en de olie komt bovendrijven.

9

Neem het draadjesvlees uit de oven. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.