Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Laat op een keukenpapier uitlekken. Breng ondertussen in een pan weinig water met zout aan de kook. Kook hierin de groentemix in ca. 3 min. beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de groente, spekreepjes en kipfilet met de dressing. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kook in een pan met weinig water en zout de krieltjes in ca. 3 min. beetgaar. Knip ondertussen de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en schep door de salade. Garneer met de bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme aardappelmaaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me aard­ap­pel­maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 75 g magere spekreepjes

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Laat op een keukenpapier uitlekken.

2
2
  • 400 g ratatouille-groentemix

Breng ondertussen in een pan weinig water met zout aan de kook. Kook hierin de groentemix in ca. 3 min. beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.

3
3
  • 300 g kipfilets fumé
  • 100 g honing-mosterddressing

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de groente, spekreepjes en kipfilet met de dressing. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

4
4
  • 450 g mini krieltjes

Kook in een pan met weinig water en zout de krieltjes in ca. 3 min. beetgaar.

5
5
  • 10 sprietjes bieslook

Knip ondertussen de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en schep door de salade. Garneer met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.