Stoof­pot met munt­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het spek in een braadpan 5 min. Voeg de boter toe en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, bleekselderij, peen en champignons 5 min. mee. Voeg de uitjes met 100 ml vocht uit het potje, 750 ml water en het bouillontablet toe. Verhit tot onder het kookpunt. Laat 4 uur stoven zonder deksel op laag vuur.
  2. Snijd de aardappel in blokjes. Voeg toe en stoof nog 30 min. Pureer de munt en olie met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoofpot met de muntsaus.

Tip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10-15 min. op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.