Kip ge­stoofd in wit­te wijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(273)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 273

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tijm, wijn, 500 ml water en het bouillontablet toe en leg de kip terug in de pan. Breng aan de kook en laat 30 min. stoven op laag vuur, zonder deksel op de pan.
  2. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees van het bot.
  3. Meng de crème fraiche door het kookvocht. Doe de kip erbij en warm nog even door zonder te koken. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.