Kip ge­stoofd in wit­te wijn

Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar.

(389)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Kook eens een dubbele portie, ben je de volgende dag lekker snel klaar. 4 personen
3 389

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei. Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.
  4. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.
  5. Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kip gestoofd in witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ge­stoofd in wit­te wijn

1
  • 50 g boter
  • 1 kg kippenpoot zonder rugstuk

Snijd de kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin.

2
  • 3 preien
  • 4 tenen knoflook

Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes.

3

Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.

4
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 ml water

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg samen met de wijn, bouillontabletten en het water toe aan de prei.

5

Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ca. 30 min. gaar.

6

Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken.

7

Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.

8
  • 200 g crème fraîche

Meng de crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken.

9
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn, strooi erover en serveer direct. Lekker!

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.