Kip ge­stoofd in wit­te wijn

(326)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 326

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn. Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  2. Gebruik van de tijm alleen de blaadjes. Voeg de tijmblaadjes, wijn, water en het bouillontablet toe en leg de kip terug in de pan. Breng aan de kook en laat 30 min. stoven op laag vuur, zonder deksel op de pan. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
  3. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees van het bot. Meng de crème fraîche door het kookvocht. Doe de kip erbij en warm nog even door zonder te koken. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip gestoofd in witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ge­stoofd in wit­te wijn

1
1
  • 3 preien
  • 4 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn.

2
2
  • 50 g boter
  • 1 kg kippenpoot zonder rugstuk

Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet.

3
3
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Gebruik van de tijm alleen de blaadjes. Voeg de tijmblaadjes, wijn, water en het bouillontablet toe en leg de kip terug in de pan.

4
4

Breng aan de kook en laat 30 min. stoven op laag vuur, zonder deksel op de pan. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

5
5

Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees van het bot.

6
6
  • 200 g crème fraîche

Meng de crème fraîche door het kookvocht. Doe de kip erbij en warm nog even door zonder te koken. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.