Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Kip ge­stoofd in wit­te wijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 30 min wachten
(269)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, boter, kippenpoten, preien, knoflook, tijm, droge witte wijn, kippenbouillontablet, crème fraîche en platte peterselie hoofdgerecht 4 personen 505 kcal
4 269

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de prei en knoflook 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tijm, wijn, 500 ml water en het bouillontablet toe en leg de kip terug in de pan. Breng aan de kook en laat 30 min. stoven op laag vuur, zonder deksel op de pan. 2. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 min. inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees van het bot. 3. Meng de crème fraiche door het kookvocht. Doe de kip erbij en warm nog even door zonder te koken. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

video

Prei

Onze leverancier - 03:59 min.

Tip

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur.

Wijntip

Château Lavergne
Lichtkruidige en volle wijn met frisse zuren. Ook lekker bij lamsvlees, varkenshaas en stamppot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 505 kcal
  • Eiwit 28 g
  • Vet 41 g
  • Koolhydraten 5 g
Tags