Let­ter­koek­jes

  • gebak
  • 25 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 30 min. bereiden
    • 12 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 25 stuks
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller, Hoera feest uitsteekvormpjes (afdeling non-food)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker met een mixer. Voeg de bloem, het bakpoeder, 1 mespunt zout en het ei toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Verdeel in 2 delen. Kneed door 1 deel het cacaopoeder. Verpak beide delen in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 2 lappen van 1/2 cm dik. Druk er met de uitsteekset letters uit of snijd met een mesje (25 tot 40) letters uit het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 12 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.
  3. Doe de chocolade apart in pannetjes, hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Versier de koekjes ermee.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.