Sa­té met ket­jap­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.