Kool­vis met dil­lesaus

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ongeschilde krieltjes in water met wat zout in 20 min. gaar. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat 3 min. koken. Voeg de slagroom en 50 g boter toe en laat 6 min. inkoken. Halveer de citroen. Snijd de ene helft in partjes en pers de andere uit.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Breng de wijn-roomsaus op smaak met het citroensap, de dille, peper en zout. Verdeel de vis, krieltjes en broccoli over 4 borden. Schep de saus over de vis. Garneer met de partjes citroen.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.