Zuur­kool met stoof­peer­tjes

Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel.

(488)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel. 4 personen
3 488

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.
  4. Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool met stoofpeertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met stoof­peer­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.

3
3
  • 2 uien
  • 300 g kipfilet

Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min.

5
5
  • 1 el kerriepoeder

Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

6
6

Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal.

7
7
  • 500 g zuurkool

Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip.

8
8
  • 350 g gestoofde halve peertjes

Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.

9
9

Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer.

10
10
  • 150 g gemalen oude kaas 48+

Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.