Pu­ree met ro­de­kool en ro­zij­nen

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
  2. Verhit ondertussen de boter in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de kool en rozijnen toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Schep de azijn erdoor.
  3. Giet de aardappelen af. Verhit de melk in een steelpan en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met een pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met karbonades en tutti frutti.

Tip:

Vervang de azijn door 1 el appelstroop voor een volle, zoetere smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.