Pu­ree met spits­kool en spek­jes

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de kool in reepjes en roerbak 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
  3. Stamp de aardappelen met het kookvocht met de pureestamper tot puree. Snijd de peterselie fijn. Schep het spek, de kool en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalmfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Puree met spitskool en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pu­ree met spits­kool en spek­jes

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.

2
2
  • 250 g gerookte spekblokjes

Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig.

3
3
  • 1 spitskool

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kool in reepjes en roerbak 4 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 50 g boter

Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

5
5

Stamp de aardappelen met het kookvocht met de pureestamper tot puree.

6
6
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep het spek, de kool en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalmfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.