Pu­ree met wit­lof en kaas

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze met de tijm in 25 min. in water met zout gaar.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het witlof 2 min. Meng de zure room erdoor.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep het witlof en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met kipsaucijzen.

Tip:

Voeg wat nootmuskaat toe voor een kruidig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.