Cho­co­boom­pje

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak 175 g chocolade grof en doe in een kom. Hang de kom boven een pan kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Smelt de chocolade au bain-marie. Blijf roeren. Laat iets afkoelen.
  2. Klop de eidooiers met de suiker lichter van kleur en luchtig. Spatel de afgekoelde chocolade en boter erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel luchtig door het chocoladebeslag. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat tot een rechthoek van 30 x 20 cm. Strijk glad en bak in 20-25 min. gaar. De cake moet stevig en sponzig aanvoelen. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Schaaf ondertussen de rest van de chocolade met een kaasschaaf tot flinters. Prak de banaan en meng met de mascarpone en gember. Zet in de koelkast.
  4. Bestrooi de cake met 1 el cacaopoeder. Keer de cake om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het oude stuk bakpapier. Bestrijk de cake met de bananenroom en bestrooi met 3/4 van de chocoladeflinters. Rol de cake in de lengte op met behulp van het bakpapier. Bestrooi met de rest van de cacao, poedersuiker en flinters.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.