Da­vids spits­kool­stamp met le­ver­worst

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de kool in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Draai het vuur hoger, voeg de kool toe en roerbak 5 min. Voeg de melk toe en zet het vuur uit.
  3. Voeg het ui-koolmengsel toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de leverworst erdoor en serveer direct.

Tip:

Familierecept Allerhande 11 2011. Deze stamp is al sinds begin vorige eeuw in David van der Sanden's familie, toen zijn overgrootoma uit Brabant kookte voor een groot gezin. 'Voor mijn oma was dit het gerecht om een vullende maaltijd mét vlees op tafel te zetten', vertelt David. 'De blokjes leverworst geven de stamppot veel smaak en smeuïgheid. Ik ben gaan experimenteren met verschillende soorten kool en worst. Spitskool vind ik het lekkerst.'

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.