Jam­koek­jes

  • gebak
  • 12 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 12 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 12 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de boter en suiker in een kom met een mixer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Voeg het merg, de bloem, het bakpoeder, 1 mespunt zout en het ei toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 1/2 cm dik. Druk er met een glas 12 rondjes uit en halveer deze tot 24 maantjes. Of snijd er met behulp van sjablonen de vorm van een bootje, paardje of wortel uit. Zorg dat je van elk figuurtje 2 gelijke vormen hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 12 min. goudbruin. Laat de koekjes 30 min. afkoelen en plak ze daarna met de frambozen- en abrikozenjam aan elkaar.

Tip:

U kunt de koekjes een week in een afgesloten trommel bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.