Pas­ta e ce­ci

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 120

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de ui, bleekselderij en knoflook in een pan met een beetje olijfolie en de rozemarijn en fruit ze 15 tot 20 min. met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur totdat alle groenten zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Giet de kikkererwten af, spoel ze met koud water af, doe ze ook in de pan en giet de bouillon erbij. Laat ze een halfuur op matig vuur koken en schep met een schuimspaan de helft van het kikkererwtenmengsel uit de pan in een kom.
  2. Pureer de soep in de pan met behulp van een staafmixer. Als u die niet hebt, kunt u het in plaats daarvan ook in een keukenmachine doen en de soep daarna weer terug in de pan schenken. Doe de apart gehouden kikkererwten en de pasta bij de soep, voeg peper en zout toe en laat zachtjes pruttelen totdat de kikkererwten zacht zijn en de pasta gaar is. Als de soep nu te dik blijkt, kunt u er een beetje kokend water bij gieten om hem te verdunnen, maar dan moet er ook wat extra peper en zout bij. Serveer de soep met een scheutje extra vierge olijfolie van goede kwaliteit. Heerlijk met een paar verse, gescheurde blaadjes basilicum of peterselie. Een echte traktatie.

Tip:

U kunt het gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 10 min. op laag vuur.

Tip:

© Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.