Pro­ven­çaals vis­stoof­pot­je

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 4 min. Schenk de wijn en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Leg de kabeljauwfilet ertussen en stoof met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 2 el olie en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden en schep het visstoofpotje erbij. Lekker met fijngesneden peterselie.

Tip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode wijn door 100 ml water.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.