Hol­lands draad­jes­vlees

Na zo’n zes uur is het draadjesvlees al reuze zacht, maar langer mag natuurlijk altijd. Een slimme kok maakt direct een dubbele hoeveelheid.

(724)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Na zo’n zes uur is het draadjesvlees al reuze zacht, maar langer mag natuurlijk altijd. Een slimme kok maakt direct een dubbele hoeveelheid. 6 personen
3 724

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
  2. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
  4. Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Stoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.

video

Draad­jes­vlees ma­ken

Kookles - 03:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.775 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollands draadjesvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­lands draad­jes­vlees

1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
  • 1 kg rib-runderlappen

Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.

3
  • 100 g boter

Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin.

4

Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

5
  • 6 uien
  • 50 g bloem

Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar.

6
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 800 ml kraanwater
  • 6 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes

Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

7
  • 8 el azijn
  • 6 el ketjap manis

Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.

8

Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.

9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

bewaartip:

Stoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.