Kaas­plank met zil­ver­ui­tjes

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de zilveruitjes met vocht in een steelpan. Voeg de rozijnen, basterdsuiker, ketchup en kerriepoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 min. inkoken tot een stoperige saus. Laat afkoelen en serveer bij een Hollandse kaasplank met bijvoorbeeld Friese nagelkaas, Hollandse gatenkaas en overjarige brokkelkaas.

bewaartip:

Je kunt de zilveruitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kaasplank met zilveruitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­plank met zil­ver­ui­tjes

1
1
  • 340 g zilveruitjes
  • 3 el rozijnen
  • 3 el donkere basterdsuiker
  • 3 el ketchup
  • 1 el kerriepoeder

Doe de zilveruitjes met vocht in een steelpan. Voeg de rozijnen, basterdsuiker, ketchup en kerriepoeder toe.

2
2

Breng aan de kook en laat 15 min. inkoken tot een stoperige saus.

3
3

Laat afkoelen en serveer bij een Hollandse kaasplank met bijvoorbeeld Friese nagelkaas, Hollandse gatenkaas en overjarige brokkelkaas.

bewaartip:

Je kunt de zilveruitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.