Pu­ree met pa­pri­ka en knof­look

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
  2. Halveer ondertussen de paprika's. Verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Voeg na 12 min. de knoflook en kruiden toe.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep 3 el olie en de paprika erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met lamsworstjes.

Tip:

Schep 3 el uitgelekte groene olijven met de paprika erdoor voor een hartig accent.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.