Broc­co­li­stamp­pot­je met kaas

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met ca. 3 1/2 dl water en zout aardappels en ui ca. 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.