War­me aard­bei­en in va­nil­lesaus

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vanillestokjes in lengte opensnijden. Met scherp mesje vanille eruit schrapen. Vanilleschraapsel en vanillestokje met slagroom zachtjes aan de kook brengen. Intussen in kom ei en suiker tot schuimige massa kloppen. Warme room al roerend door eiermengsel mengen. Saus in pan zachtjes al roerend verwarmen, tot het iets begint in te dikken. Vanillestokjes verwijderen en saus laten afkoelen.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen aardbeien wassen, kroontje verwijderen en in plakken snijden. Aardbeienplakjes over vier borden verdelen. Saus nogmaals kloppen. Saus over aardbeien verdelen. Borden met aardbeien en saus ca. 2 minuten onder hete grill schuiven tot saus begint te verkleuren. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.