Ge­po­cheer­de ma­ïs­kip met va­nil­lesaus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vanillestokjes inkerven en vanille met scherp mesje eruit schrapen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. In pan sjalotje, knoflook, fond, selderij, vanillerasp en -stokje aan de kook brengen. Fond ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt laten trekken. Fond boven andere pan zeven. Vanillestokje bewaren. Kippenborsten dun bestrooien met zout en peper. Fond aan de kook brengen en kip in ca. 12 minuten pocheren, halverwege keren. Kip uit fond halen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Wijn aan fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. Intussen in kommetje boter en bloem goed mengen en in stukjes verdelen. Blokjes boter al roerend aan saus toevoegen, zodat licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over twee warme borden verdelen. Kip schuin in plakken snijden en in saus leggen. Garneren met vanillestokje. Serveren met rösti en broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.