Sa­la­de van ri­vier­kreef­tjes met va­nil­le-dres­sing

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vanillestokjes in lengte inkerven. Met scherp mesje vanillerasp in midden eruit schrapen. In pan vanillestokje, vanilleschraapsel, witte wijn, slagroom, tomatensaus en visfond aan de kook brengen. Dressing zachtjes ca. 10 minuten koken. Vanillestokjes verwijderen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Dressing iets laten afkoelen. Intussen in pan water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sla over vier borden verdelen. Tomaatblokjes en rivierkreeftjes erover verdelen. Lauwwarme dressing over rivierkreeftjes schenken.

Tip:

De dressing en de tomatenblokjes kunt u heel goed van tevoren bereiden. Warm vlak voor het serveren de dressing nog een beetje op tot lauwwarm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.