Vis­scho­tel met ka­bel­jauw en gor­gon­zo­la

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 62

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaten in plakken van ca. 1 cm. Snijd de kabeljauw in grove stukken van ca. 4 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg de vis en tomaat toe en bak ca. 8 min. op laag vuur mee. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola erboven en laat in ca. 2 min. smelten. Verdeel de rijst over de borden en schep de vis voorzichtig op de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Visschotel met kabeljauw en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­scho­tel met ka­bel­jauw en gor­gon­zo­la

1
1
  • 150 g snelkookrijst
  • 2 uien
  • 3 tomaten

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaten in plakken van ca. 1 cm.

2
2
  • 400 g kabeljauw

Snijd de kabeljauw in grove stukken van ca. 4 cm.

3
3
  • 3 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui kort. Voeg de vis en tomaat toe en bak ca. 8 min. op laag vuur mee.

4
4
  • 125 g gorgonzola

Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola erboven en laat in ca. 2 min. smelten.

5
5

Verdeel de rijst over de borden en schep de vis voorzichtig op de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.