Lint­pas­ta met len­te-spi­na­zie­saus

Supersnel gerecht voor op haastige, doordeweekse dagen.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel gerecht voor op haastige, doordeweekse dagen. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepe sauspan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in de sauspan de boter en bak de sjalotjes kort.
  2. Voeg de slagroom en spinazie toe en breng de saus in ca. 4 min. aan de kook. Voeg 2/3 van de parmezaanse kaas toe en laat even smelten. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schenk de spinaziesaus erover. Garneer met de rest van de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lintpasta met lente-spinaziesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lint­pas­ta met len­te-spi­na­zie­saus

1
1
  • 35 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 250 g verse tagliatelle

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in de sauspan de boter en bak de sjalotjes kort.

2
2
  • 2 dl slagroom
  • 450 g bladspinazie
  • 100 g grofgeraspte Parmezaanse kaas

Voeg de slagroom en spinazie toe en breng de saus in ca. 4 min. aan de kook. Voeg 2/3 van de parmezaanse kaas toe en laat even smelten. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schenk de spinaziesaus erover. Garneer met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.